Sari la conținut

Licitaţie câştigată, utilaje lipsă. În Gorj, autorităţile vor rezilierea contractului pentru deszăpezire

În prag de iarnă, autorităţile din Gorj se gândesc să rezilieze contractul cu firma care a câştigat licitaţia pentru deszăpezire. Societatea nu ar avea toate utilajele care apar în document, aşa că autorităţile depind în aceste momente de vreme.  

Potrivit contractului, firma care se va ocupa de deszăpezirea drumurilor din Gorj ar trebui să aibă 50 de utilaje. Societatea ar fi trebuit să pună până acum la dispoziţia celor de la Drumuri Naţionale 15 utilaje. Au fost aduse doar trei. Două sunt de capacitate mică şi au fost refuzate, iar cel de-al treilea este fără şofer.

Pentru că niciun utilaj nu corespunde cerinţelor, reprezentanţii secţiei Drumuri Naţionale Gorj au trimis firmei o notificare pentru a le înlocui. Cum nu s-a întâmplat acest lucru, firma ar putea fi sancţionată cu 0,1% pe zi din valoarea contractului.

„Până la acest moment nu au fost aduse toate utilajele, sigur, Dumnezeu ţine cu noi, vedem că este senin, este cald, dar ordinul trebuie respectat ”, a spus Ion Tudor, directorul SDN Gorj.

Administratorii cabanelor de la Rânca au pregătit două utilaje cu care vor interveni dacă nu o vor face autorităţile.

„Pentru Rânca, nu e aşa mare problemă, ci până la Rânca să-şi facă dânşii datoria cu cele 10 utilaje sau câte au în dotare”, a spus Constantin Pănescu, cabanier.

Firma care a câştigat licitaţia pentru deszăpezire în judeţul Gorj nu a putut fi contactată. Compania Naţională de Drumuri este pregătită să apeleze la alte societăţi sau să ceară utilaje din alte judeţe, în cazul în care va fi nevoie.

Zăpada din Craiova, curăţată după a doua strigare

În Craiova, primăria n-a fost de acord să plătească şi orele de staţionare a utilajelor, astfel că la prima licitaţie nu s-a prezentat nimeni. Însă, două firme s-au arătat interesate la a doua licitaţie organizată de autorităţi.

„Suntem la stadiul de evaluare a ofertelor, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc licitaţia electronică şi cealaltă săptămâna să ducă la semnarea primului contract subsecvent”, a spus Cristian Popescu, director Salubritate Craiova.

„Licitaţia este în derulare. Nu pot să vă spun cum se va finaliza, dar orice ar fi, dacă mâine ninge, suntem pregătiţi să intervenim cu utilajele noastre, atâtea câte sunt”, a precizat Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova.