Lipsă de personal în primăriile din judeţul Gorj. Edilii aşteaptă deblocarea posturilor

Data publicării:
120813 posturi primarii

Primăriile din judeţul Gorj funcţionează în sistem de avarie, din lipsă de personal. În această situaţie sunt aproape 80% dintre acestea. Edilii aşteaptă de mai bine de un an deblocarea posturilor. În momentul de faţă, angajaţii ţin locul şi celor care lipsesc.

În judeţul Gorj mai trebuie angajate 100 de persoane, pentru ca primăriile să poata face faţă solicitărilor cetăţenilor. În fiecare primărie ar mai fi nevoie de 2-3 angajaţi. Edilii au solicitat conducerii Prefecturii Gorj deblocarea posturilor, dar până acum, fără succes.

Pentru a-şi simplifica munca, dar şi pentru a ajuta oamenii, mulţi primari vin la serviciu, chiar şi sâmbăta şi duminica.

Cel mai mare număr de personal care ar trebui angajat după deblocarea posturilor este chiar la Primăria Tg. Jiu. Au fost solicitate 16 locuri pentru centrele de asistenţă.

Cel mai mult au de suferit, însă, primăriile care au finalizat proiecte pe bani europeni şi nu le pot pune în funcţiune, pentru că nu au personal suficient. Riscul este ca Uniunea Europeană să retragă fondurile, în cazul în care termenele din proiect nu sunt respectate.

Ultima deblocare de posturi s-a făcut în urma cu un an, când fiecare primărie a mai obţinut câte un post.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri