Locuitorii din Tg. Jiu, speriaţi de câinii maidanezi

Data publicării:
030913 CAINI Tg Jiu din 18

Mii de câini comunitari umblă nestingheriţi pe străzile din Târgu-Jiu, iar de la începutul anului, aproximativ 600 de persoane au ajuns la spital, muşcate de maidanezi. Oamenii cer autorităţilor să ia măsuri. Numai că în Tg. Jiu există un singur adăpost care poate găzdui cel mult 400 de animale.

Zeci de persoane din Tg. Jiu ajung, lunar, la spital muşcate de câinii comunitari. Mulţi dintre oameni spun că se tem de maidanezii agresivi, mai ales după incidentul petrecut la Bucureşti, când un băieţel de patru ani a fost ucis de o haită de câini.

„Stau şi latră, se încaieră, vin pe scară, pe aici. Copiii nu se pot juca. Eu vin de la serviciu, cu teamă, seara, că sar câinii şi mă muşcă”, spune o femeie.

Pe străzile din Tg. Jiu sunt câteva mii de câini maidanezi. Cei mai mulţi stau în jurul blocurilor, unde primesc hrană de la locatari. În ultimii ani, însă, mulţi dintre ei s-au adăpostit şi în jurul instituţiilor publice. Mai mult, patrupedele au ajuns şi în curtea Spitalului Judeţean Tg. Jiu, asta pentru că acolo există în permanenţă pacienţi dispuşi să le arunce resturi de mâncare.

„Spitalul nostru este pregătit pentru a face faţă acestor situaţii, în sensul că, la momentul la care vorbim, în farmacia spitalului există 250 de doze de vaccin antirabic”, spune Mariana Gridan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Tg. Jiu.

În Gorj, există un singur adăpost pentru câini, cel de la Tg. Jiu. În acest moment, aici sunt cazaţi 300 de maidanezi.

„Noi acţionăm în fiecare zi să adunăm câinii din municipiul Tg. Jiu. Într-adevăr, se mai află încă mulţi câini pe raza municipiului Tg. Jiu şi asta datorită abandonului. Cetăţenii abandonează câinii”, spune Alexandru Zaharia, directorul Direcţiei de Servicii Comunale Tg. Jiu.

De la începutul anului şi până în prezent, la Spitalul din Tg. Jiu au ajuns aproape 600 de persoane muşcate de câini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri