Locuri de joacă moderne şi aparate de fitness în aer liber, în Craiova

Data publicării:
030114 LOCURI JOACA

Anul 2014 aduce veşti bune pentru copiii din Craiova. Primăria investeşte 30 de milioane de lei în locuri de joacă moderne şi în aparate de fitness în aer liber. Primele vor fi amenajate în curţile grădiniţelor, însă edilii promit că nu vor uita nici de locurile publice.

Primăria Craiova îşi doreşte ca toate locurile de joacă să arate precum cel din cartierul Brazda lui Novac. Acesta este printre puţinele spaţii de joacă moderne din oraş. Municipalitatea a organizat o licitaţie, care a fost adjudecată de o firmă ce urmează să furnizeze echipament pentru locurile de joacă, în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei. Vor fi livrate tobogane, balansoare, dar şi leagăne.

„Am semnat contractul, deja suntem foarte avansaţi cu locurile de joacă din grădiniţe. Mai mult de jumătate dintre ele au suferit modificări, în sensul că vechile spaţii de joacă au fost modernizate complet cu altele noi. Am pus o suprafaţă mai mici de tartan deocamdată, pentru că vremea nu prea ne permite”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipilui Craiova.

Părinţii şi bunici sunt mulţumiţi că vor avea mai multe opţiuni pentru distracţie în aer liber, mai ales că vechile locuri de joacă nu sunt prea atractive.

„E o idee bună, pentru că copiii au nevoie de distracţie, de relaxare după ce vin de la şcoală, în weekend”, spune un craiovean.

Cele 30 de milioane de lei includ şi echipamente de fitness în aer liber. În prezent, există doar câteva astfel de echipamente, montate cu bani din sponsorizări.

Primele locuri de joacă vor fi montate în curţile grădiniţelor, dar vor fi amenajate spaţii de joacă şi în locuri publice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri