Sari la conținut

Lucrări abandonate. Consiliul Judeţean Argeş a renunţat la un proiect ca să nu piardă banii de la UE

Alunecările de teren pun în dificultate planurile autorităţilor din Argeş. Consiliul Judeţean obţinuse bani europeni pentru a reabilita un drum, dar în urma ploilor abundente, structura acestuia a avut de suferit. Ceea ce a adus de la sine modificări la proiectul întocmit de autorităţi. Practic, documentul nu mai respectă întru totul condiţiile acceptate iniţial de Uniunea Europeană. Aşa că edilii au luau decizia de a anula proiectul, pentru care obţinuseră fonduri de 11 milioane de lei.

Proiectul viza modernizarea a 24 de km de drum, pentru care au intrat în cont de la Uniunea Europeana 11 milioane de lei. Din cauza alunecărilor de teren din staţiunea Brădeţ, lucrările nu au mai putut continua.

Drumul ar fi trebuit să ajungă la Molivişu, acolo unde ar urma să funcţioneze o staţiune montană. Oamenii din zonă sunt revoltaţi pentru că nu s-a găsit nicio soluţie pentru refacerea şoselei.

”S-au spart băi multe LA maşini, s-au deteriorat maşini, dar au spus că nu e voie să pună nimeni nimic, că e şosea judeţeană. Deci, de la primărie nu s-a putut face nimic”, a spus un localnic.

Şi turiştii care vin la Spitalul de recuperare din staţiunea Brădeţ se plâng de condiţiile drumului.

Dacă s-ar fi aplicat corecţii la proiect, exista riscul ca Uniunea Europeană să amendeze Consiliul Judeţean Argeş şi astfel puteau fi pierdute şi alte fonduri pentru judeţ.

„Nu au putut fi prinse, deoarece au apărut după elaborarea proiectului. Sunt foarte complexe, este vorba de două alunecări de teren foarte mari şi două poduri, care trebuie refăcute total. Nu sunt prinse în proiect, costurile sunt foarte mari şi atunci trebuie un proiect nou. Aici era riscul cel mai mare. Puteam să nu mai accesăm niciun fond european începând cu 31 decembrie 2015”, a spus Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

Acum, Consiliul Judeţean Argeş are de rambursat 11 milioane de lei.