Sari la conținut

Lumea păpuşilor sârbeşti. Artiştii au reconstruit la Craiova o lume a teatrului

Lumea păpuşilor sârbeşti a poposit în premieră în România. Prin intermediul unei expoziţii, artişti consacraţi din Serbia au reconstruit la Craiova o lume a teatrului, o adevărată moştenire culturală. Eroii copilăriei au fost vedetele acestei expoziţii.  

Expoziția de scenografie „Lumi și Eroi” a pus în valoare cele mai interesante păpuşi și cei mai talentați artiști din Serbia.

“Ne face foarte mare plăcere şi suntem foarte bucuroşi că am adus această expoziţie "Lumea şi Eroii" aici la dumneavoastră în Craiova, în colaborare cu Teatrul de Copii din Slovenia”, a spus Zoran Maximovic, directorul Muzeul Teatrului Vojevodinei, Novi Sad.

„Cel mai important lucru al creatorului, pe care trebuie să îl facă este să simtă această creaţie şi să pună suflet în această creaţie, indiferent de felul creaţiei, de păpuşi, de muzică”, a precizat Slobodan Markovic, director Festivalul Internațional al Teatrelor pentru Copii.

Dincolo de intenția de a valorifica lumea păpuşilor sârbeşti, scopul prezentării este de a oferi și o imagine din culisele teatrului. Gazda vernisajul a fost Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri”.

„Are diverse stiluri de păpuşi din diverse epoci şi poate un lucru foarte important care ne leagă mai mult decât prietenia pe care o avem de foarte mulţi ani cu ei este faptul că există un exponat, există un grup dintr-un spectacol montat de Silviu Purcărete, ca regizor, iar ca scenograf maestrul Eustaţiu Gregorian”, a spus Adriana Teodorescu, directorul Teatrului de Copii şi Tineret „Colibri”.

Expoziția a mai fost prezentată în Slovenia, Croația și Serbia.