Lupta contra migraţiei ilegale. Poliţia de Frontieră Mehedinţi verifică atent traficul fluvial.

Data publicării:
130115 politie frontiera

Poliţia de Frontieră din Mehedinţi este în avanpostul luptei contra migraţiei ilegale. Frontiera cu Serbia este totodată, graniţa externă a Uniunii Europeane, iar măsurile de securitate şi control sunt cu mult sporite. Politiştii au de apărat 200 de km de graniţă, pe uscat şi pe apă, iar misiunea lor nu este deloc uşoară.

Patrulele pe apă ale Poliţiei de Frontieră supraveghează în permanenţă traficul fluvial și verifică ambarcaţiunile suspecte. Supravegherea frontierei pe apă este dublată de patrulele de uscat. Zeci de echipaje sunt prezente zilnic la datorie pe şosele sau pe malul Dunării. Sunt verificate persoane cât și mărfurile pe care acestea le dețin sau transportă.

Poliţiştii mehedinţeni sunt conştienţi de importanţa misiunilor lor dar şi de noile cerinţe impuse de Uniunea Europeană pentru securizarea frontierelor externe.

„În noul context internațional, sarcinile noastre vor fi, probabil, suplimentate", a declarat cms. Valentin Pera - purtător de cuvânt STPF Mehedinţi.

Polițiștii de Frontieră din Mehedinţi nu au permis intrarea în țară, anul trecut, a 148 de cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile legale. Porturile din Severin și Orşova au fost tranzitate în 2014 de 4.200 de nave comerciale și de persoane, cu 14.200 de pasageri. Polițiștii de Frontieră au periodic și misiuni de supraveghere aeriană a frontierei cu ajutorul elicopterelor MAI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri