Mai mulţi bani pentru proteze. Aproape 1.500 de doljeni aşteaptă aparate medicale de la stat

Data publicării:
311013 PROTEZE 21

Persoanele cu handicap care aşteaptă de ani buni proteze au şanse să le obţină până la sfârşitul acestui an. Bugetul alocat Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru dispozitive medicale a fost suplimentat cu 57%. În prezent, în Dolj, aproape 1.500 de oameni aşteaptă aparate medicale de la stat.

Zilnic, la ghişeele Casei de Asigurări de Sănătate se prezintă zeci de pacienţi care aşteaptă o proteză medicală. Unii vin să îşi refacă dosarele, alţii să primească decizia, pentru a merge la furnizorii de aparate, ca să primească dispozitivul necesar.

În prezent, aproape 1.500 de persoane sunt pe lista de prioritate pentru circa 2.000 de dispozitive medicale. Unele aşteaptă chiar din anul 2010 să primească aparatul necesar. Cele mai multe cereri sunt pentru proteze auditive, pentru care CAS decontează suma de 960 de lei pentru fiecare dispozitiv.

"În vederea soluţionării cererilor aflate în aşteptare, CAS Dolj a întreprins demersuri pentru suplimentarea bugetului destinat acestui domeniu de asistenţă medicală, pentru decontarea acestor dispozitive medicale aflate pe listă din 2010, 2011 şi 2012", a spus Cristina Mândreci, purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate Dolj.

Persoanele asigurate care nu au dosarele actualizate trebuie să ştie că mai au timp până pe 15 noiembrie să trimită datele la Casa de Asigurări de Sănătate. Ulterior, li se elibererază decizia prin care primesc dispozitivul medical. În 2013, CAS Dolj a încheiat 69 de contracte cu furnizorii de aparate medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau fiziologice.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri