Managementul privat, dezamăgire pentru medicii Spitalului de Urgenţă din Târgu Jiu

Data publicării:
181213 MANAGEMENT

Văzut ca o salvare în urmă cu aproximativ un an, managementul privat de la Spitalul de Urgenţă din Târgu Jiu s-a dovedit a fi o dezamăgire pentru medici. Doctorii spun că nu s-a simţit nicio schimbare de la instalarea acestuia. Spitalul este în continuare subfinanţat, iar aparatura nu a fost schimbată cum s-a promis. În aceste condiţii, Consiliul Judeţean Gorj aşteaptă raportul de activitate pentru a stabili dacă va mai păstra pe viitor managementul privat.  

Medicii spun că nu au simţit nicio îmbunătăţire de la instalarea managerului privat la Spitalul din Târgu Jiu. Aşteptau să vadă că sunt atraşi bani mai mulţi către unitatea medicală şi astfel se vor încheia problemele legate de lipsa medicamentelor sau de aparatura veche.

„Mă aşteptam la mai mult. Am mai spus asta şi îmi menţin declaraţia. Încă mai este loc şi timp şi să se întâmple ceea ce ne-am aşteptat cu toţii că se va întâmpla”, a spus Valentin Popa, medic Spitalul Judeţean Târgu Jiu.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, în subordinea căruia se află spitalul, dă semne ca nu ar mai fi mulţumit de managementul privat.

Managerul privat spune însă că sunt multe avantaje ale acestui tip de conducere.

„Cel mai mare avantaj este obiectivitatea, urmată apoi de know-how. Şi managerul, ca orice altă categorie personală, necesită un timp destul de îndelungat pentru pregătire, mai ales în domeniul legislativ, dar şi în partea economică”, a precizat Claudia Manu, manager privat Spitalul Judeţean Târgu Jiu.

Consiliul Judeţean Gorj a decis la finalul anului trecut ca Spitalul Judeţean Târgu Jiu să aibă management privat. Până acum, doi manageri au condus unitatea medicală. Primul a fost înlocuit din funcţie pentru abuz în serviciu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri