Măsură radicală în judeţul Olt. Şcolile, închise în timpul orelor

Data publicării:
041113 ORE OLT

Decizie radicală în toate şcolile din judeţul Olt. Cursurile se desfăşoară cu porţile închise. Măsura a fost luată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, din cauza numărului mare de absenţe. Chiar şi aşa, atunci când materia îi copleşeşte, tinerii sar gardurile, ca să fugă de la ore.  

Decizia de a închide porţile a fost luată de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt pentru a reduce absenteismului, dar şi pentru a creşte gradul de siguranţă în şcoli. Însă, măsura nu este respectată întocmai în toate unităţile de învăţământ. De exemplu, la Colegiul Tehnic "Ion Mincu" din Slatina, elevii au găsit o metodă ingeniosă ca să fugă de la şcoală. Sar gardul.

Mai fericiţi sunt însă elevii de la Colegiul Tehnic Metalurgic din Slatina. Ei pot să intre şi să iasă oricând doresc, pentru că poarta este deschisă tot timpul.

Reprezentanţii Colegiului Tehnic Metalurgic spus că măsura de a închide porţile unităţilor de învăţământ nu va schimba prea mult situaţia.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt susţin că prin această măsură ar trebui să fie redus numărul de absenţe în toate unităţile de învăţământ.

Decizia a fost luată după ce în anul şcolar 2012-2013 au fost înregistrate peste 1,7 milioane de absenţe în toate unităţile de învăţământ din judeţul Olt. Dintre acestea doar 30% au fost motivate.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri