Maternitatea de la Spitalul de Urgenţă din Craiova rămâne deschisă  

Data publicării:
201213 maternitate

Direcţia de Sănătate Publică Dolj a prezentat datele preliminare ale anchetei derulate în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Acestea arată că în urma analizelor făcute la probele luate nu există microbi sau bacterii care să pună în pericol viaţa pacienţilor.

Ancheta începută în urmă cu două săptămâni de DSP Dolj şi conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova s-a desfăşurat în toate secţiile spitalului. Inspectorii au luat peste 300 de probe care au fost trimise la analize. Rezultatele arată că nu sunt probleme privind existenţa unor microbi sau bacterii care să pună în pericol viaţa pacienţilor şi în special a nou-născuţilor.

„Nu sunt probleme deosebite, nu sunt date care să spună că există riscul unor infecţii nozocomiale în Spitalul Clinic Judeţean”, a spus Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Controalele au început după ce mai multe mamici, ai căror copii s-au născut la Maternitatea Spitalului Judeţean, au reclamat că în urma spitalizării, bebeluşii lor s-au ales cu mai multe infecţii.

„Dacă au fost probleme, nu au fost de natura aceasta, a infecţiilor nozocomiale, poate au fost de altă natură, de urmărire a bolnavilor”, a precizat Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Conducerea spitalului a anunţat că vor fi efectuate urgent lucrări la mai multe secţii, pentru a fi sigur că sunt respectate toate normele de igienă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri