Maternitatea din Severin va putea fi folosită

Data publicării:
280114 MATERNITATE

Maternitatea din Severin, modernizată cu 13,5 milioane de euro, va deveni funcţională după mai bine de jumătate de an de la inaugurare. Pacientele nu puteau fi mutate în noua clădire, pentru că nu era dotată cu aparatura necesară. Preşedintele Consiliului Judeţean din Mehedinţi a anunţat că a primit avizul de la Ministerul Finanţelor pentru un împrumut de peste 2 milioane de euro, bani care vor merge în aparatura mult aşteptată.  

Maternitatea a fost inaugurată anul trecut, în luna august. A rămas însă nefolosită pentru că nu a fost dotată cu aparatură. În tot acest timp, mamele au născut într-o maternitate veche, nerenovată, în interiorul căreia cădea tencuiala de pe pereţi.

Lipsa de fonduri a fost motivul pentru care maternitatea a avut uşile ferecate. Ministerul Finanţelor a aprobat acum împrumutul de aproape 2,5 milioane de euro, banii necesari pentru achiziţia publică de aparatură modernă şi instrumentar.

“A fost avizat favorabil, cu unanimitate de voturi, un împrumut de 2.420.000 de euro pentru Spitalul Judeţean din Turnu Severin, girat de Consiliul Judeţean, pentru că Spitalul Judeţean nu era în situaţia economică şi financiară ca să poată duce acest împrumut singur”, a spus Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

“Se va putea încheia contractul efectiv de furnizare de echipamente medicale în sistem de leasing financiar şi câştigătorii licitaţiei au termen maxim 90 de zile să aducă toate echipamentele, să le instaleze, să le pună în funcţiune”, declara la începutul lunii Doina Borugă, managerul Spitalului Județean Dr. Tr. Severin.

Cele mai bucuroase sunt însă viitoarele mămici. Chiar dacă unele au născut deja în vechea maternitate, vestea că vor avea o clădire ultramodernă le încântă.

“Mă bucur foarte mult, pentru că noile mămici vor putea să nască în condiţii mult mai bune decât sunt aici”, a spus o mămică.

În preajma Zilei Femeii se va deschide blocul Materno-Infantil, clădire modernă, cu 150 de paturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri