Maternitatea nouă din Mehedinţi, închisă din cauza anchetei DNA

Data publicării:
280414 MATERNITATE

Ancheta DNA care îl vizează pe Adrian Duicu face victime colaterale. Procurorii au blocat contractul prin care se achiziţiona aparatură pentru noua maternitate din Mehedinţi. În consecinţă, copiii vor fi aduşi pe lume în aceleaşi condiţii mizere ale actualei maternităţi, care nu a mai fost renovată de 30 de ani.

Actuala maternitate este un coşmar, atât pentru pacienţi, cât şi pentru cadrele medicale. Lifturile scârţăie, băile sunt insalubre şi peste tot mişună pisicile.

Ce este şi mai grav, spun medicii, e că sunt microbi peste tot. Iar din cauza aparaturii vechi de peste 35 de ani, actul medical are de suferit.

„O maternitate nouă nu are atâţia microbi, cum sunt în asta veche”, a spus Maria Iona, medic.

„Laboratorul e bun, dar e departe. Noţiunea de urgenţă la noi înseamnă cel puţin o jumătate de oră”, a precizat Ramona Popovici, medic.

Noua maternitate nu poate fi încă folosită pentru că nu are aparatură. Contractul de achiziţie a fost suspendat şi este cercetat de procurorii DNA în cazul Duicu. Până când ancheta nu va fi finalizată şi nu va exista o decizie a unor magistraţi, nu se poate face mare lucru.

„Soluţia, probabil cea mai practică, va fi să mutăm ceea ce este la momentul actual în maternitatea veche, în clădirea cea nouă, ca măcar să beneficieze de clădire”, a declarat Doina Borugă, manager Spitalul Judeţean Dr. Tr. Severin.

Conducerea Consiliului Judeţean Mehedinţi, în subordinea căruia se află spitalul, a refuzat să comenteze situaţia, pe motiv că aşteaptă soluţii de la Ministerul Sănătăţii. De 20 de ani, Severinul are nevoie de o maternitate nouă. Clădirea a fost dată în folosinţă oficial, anul trecut, în luna august, când au venit reprezentanţi din Sănătate să se laude cu marea realizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri