Sari la conținut

MEHEDINŢI. Proiect de un milion de euro, blocat de o salcie. Fondurile europene ar putea fi pierdute dacă lucrarea nu se face în termen

Un proiect de 1 milion de euro s-a împotmolit ... într-o salcie. Stația de epurare din comuna Cujmir, județul Mehedinți, nu poate fi construită pentru că vegetația din albia râului a erodat malul, micșorându-se astfel terenul pe care trebuia amplasată construcţia. Problema poate fi rezolvată cu un buldoexcavator, însă autoritățile nu se hotărăsc cine trebuie să facă lucrarea și cu ce bani. Fondurile europene ar putea fi pierdute dacă lucrarea nu se termină până la finalul anului.

Autoritățile din Cujmir au cumpărat terenul de 3.500 de metri pătrați cu 20.000 de lei în urmă cu 3 ani. A fost organizată o licitație anul trecut, însă înainte ca firma câștigătoare să se apuce de construcția stației de epurare și a amenajării sistemului de alimentare cu apă și canalizare, terenul a luat-o la vale. Proiectul nu poate începe pentru că stația de epurare trebuie să construită la cel puțin 15 metri de malul apei.

Pentru această lucrare este nevoie doar de un buldoexcavator și motorină, însă autoritățile nu se hotărârăsc cine să facă lucrarea. Proprietar pe malul apei este Administrația Bazinală Ape Jiu, care în principiu își dă acordul pentru realizarea lucrării.

Pentru oamenii din Cujmir, reţeaua de apă şi canalizare ar fi împlinirea unui vis ... care depinde de staţia de epurare.

De sistemul de apă și canalizare ar putea beneficia toți cei 3.400 de locuitori din Cujmir, dar și alți 2.500 din localitățile învecinate.

Pe aceeași temă