Sari la conținut

Mobilizare pentru salvarea câinilor comunitari. În aprilie au fost 200 de adopţii la adăpostul din Craiova

Aglomeraţie la adăpostul de câini al Primăriei Craiova. Dar nu pentru că ar fi prea multe patrupede, ci neaşteptat de mulţi vizitatori care vin să adopte animalele. În aprilie au fost 200 de adopţii, de două ori mai mult decât într-o lună obişnuită. Totul după ce Curtea de Apel a respins contestaţia privind legea care permite eutanasierea câinilor comunitari şi, prin urmare, primăriile au liber să ucidă animalele fără stăpân

Câteva persoane au venit să adopte 5 câini de la adăpostul public din Craiova. Pentru alte 115 patrupede a fost depusă o cerere de rezervare, astfel încât animalele să nu fie eutanasiate până când ele vor încerca să le găsească stăpâni.

Numărul mare de adopţii vine după ce Curtea de Apel a respins contestaţia Fundației Vier Pfoten privind normele de aplicare a legii care permite eutanasierea maidanezilor. Organizaţiile care luptă pentru apărarea drepturilor animalelor consideră că eutanasierea nu este cea mai bună soluţie pentru rezolvarea problemei maidanezilor.

În Craiova au fost capturaţi, anul trecut, de pe străzi, peste 2.400 de câini, dintre care peste 1.400 au fost adoptaţi. Cei care îi adoptă şi le dau din nou drumul pe străzi riscă amenzi de până la 2.500 de lei.