Modificări ale Codului Fiscal

Data publicării:
modificari 20ale 20codului 20fiscal-46993

Ordonanţa 8 pe 2013 elimină complet condiţiile de până acum la care se raporta o microîntreprindere, astfel că nu mai contează numărul de salariaţi, ci se ţine cont strict de pragul cifrei de afaceri de 65.000 de euro pe an. Microîntreprinderile cu încasări mai mici de 65.000 de euro anual vor achita în mod obligatoriu 3 la sută din venituri indiferent dacă are sau nu profit. În Dolj sunt peste 5000 de microîntreprinderi care vor fi afectate.

Statul va schimba şi modalitatea de impozitare pentru micii fermieri. Vor fi impozitaţi toţi cei care au mai mult de două hectare de teren arabil sau mai mult de trei vaci şi şase porci în gospodărie. Agricultorii vizaţi nu sunt de acord cu noua impozitare.

Toţi cei vizaţi de noile reglementări fiscale trebuie să se prezinte la Direcţiile financiare pentru a depune declaraţiile în baza cărora se vor întocmi deciziile de impunere.

Nu sunt obligate să aplice sistemul de impunere privind microîntreprinderile persoanele juridice care desfăşoară activităţi în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital şi nici cele care desfăşoară activităţi în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri