Sari la conținut

Nouă străzi din Craiova au fost inundate

Mai multe străzi din Craiova sunt de câteva ore sub ape. De vină este lipsa canalizării în zona, aşa că precipitaţiile abundente din ultimele 24 de ore au format adevărate lacuri la marginea oraşului. Singura variantă de drenaj sunt vidanjele Companiei de Apă.

Paraschiva Epistatu locuieşte pe strada Fermierului din Brestei. Nici nu mai ştie de câte ori a fost inundată. Anul trecut, o societate de asigurări i-a plătit 3.000 de lei pentru reparaţii la casă. Spune însă că nu poate cere bani în fiecare an.

„De fiecare dată vine maşina de la Ape, dar nu poate să rezolve mare lucru, după cum se şi vede. De fiecare dată ne confruntăm cu treburi din astea”, spune femeia.

Nu este singura care suferă atunci când plouă. Cu ochii pe prognoze stau toţi vecinii ei, iar când vin ploile, oamenii sunt disperaţi.

„Ne intră apa în casă, izvorăşte, e pânza freatică la suprafaţă şi acum când sunt ploi, ne izvorăşte printre gresie, printre cărămizile de la casă, că vedeţi ce e pe stradă, intră în curţi”, spune un localnic.

În aceste condiţii, cele mai importante achiziţii sunt pompele de apă.

Aproximativ 60 de maşini cu apă au cărat din zonă angajaţii Companiei de Apă. La faţa locului şi-au făcut apariţia şi reprezentanţii Primăriei.

„Aici chiar s-au făcut eforturi şi s-a făcut o canalizare pe 750 de metri, dar oamenii s-au înţepat în această canalizare şi au deversat toaletele. Asta este situaţia. Nu au oamenii unde, este o situaţie destul de grea. Doamna primar a făcut demersurile necesare şi sperăm ca în Masterplanul pe 2015 această zonă să fie prinsă”, a spus Gheorghe Nedelescu, administratorul public al Craiovei.

Nouă străzi au fost inundate total sau parţial. Precipitaţiile au fost de aproximativ 20 l/mp.