O fostă magazie a devenit cabinet medical. Spaţiul a fost renovat pe banii unuia dintre medici

Data publicării:
060215 sectie renovata

Iniţiativă surprinzătoare în sistemul medical din România. Un medic slătinean a renovat din banii proprii o fostă magazie. A recompartimentat spaţiul şi a creat astfel două rezerve şi un cabinet medical. Totul după ce spaţiul în care îşi desfăşurau activitatea doctorul şi colegii lui devenise insuficient. Lucrările au fost gata în două săptămâni şi au costat 12 mii de lei.

Până toamna trecută, la ultimul etaj al secţiei de psihiatrie, o sală foarte mare, goală, servea ca spaţiu de depozitare. În cabinetele din secţie, medicii erau tot mai înghesuii. Aşa că doctorul Păun Bădoi a hotărât să rezolve problema cu forţe proprii şi a anunţat conducerea că se va ocupa de amenajarea spaţiului.

Iniţiativa medicului a venit la momentul oportun.

Au fost amenajate două rezerve şi un cabinet de consultaţii. Din lipsă de spaţiu însă, doi medici rezidenţi oferă consultaţii în cele două rezerve. Gestul i-a impresionat şi pe pacienţi.

Medicul nu a fost singur în acest proiect. S-a ocupat doar de finanţare în timp ce fiul său, antreprenor în construcţii, a pus la dispoziţie forţa de muncă. Puţini ştiu însă, motivul acestui gest.

La începutul anului, medicul a aflat că spitalul ar putea pierde clădirea pentru că este revendicată în instanţă. Doctorul spune însă, că nu regretă niciun moment investiţia, indiferent ce se va întâmpla cu clădirea în care a lucrat din 1985. Speră însă, ca măcar să nu fie retrocedată până în aprilie, când va ieşi la pensie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri