Sari la conținut

O nouă secţie la fabrica de ţevi din Slatina. Alţi 50 de oameni se alătură celor aproape 1.500 de angajaţi

Într-o vreme în care auzim tot mai des de faliment şi economie scăzută, o fabrică din Slatina oferă locuri de muncă unor oameni care nu au prea multe variante într-un oraş nu foarte mare. Fabrica de ţevi pentru industria de gaz şi petrol a deschis ieri a cincea secţie de producţie. În acest fel, alţi 50 de oameni se alatură celor aproape 1.500 de angajaţi deja existenţi în sistem.  

Marius Drăghici lucrează de 3 ani la fabrica din Slatina. A terminat Liceul de Metalurgie şi abia după câţiva ani de căutări a reuşit să-şi găsească un loc de muncă. Spune că a fost pentru el o oportunitate şi priveşte cu încredere spre viitor.

La fel de încrezători sunt şi ceilalţi angajaţi ai fabricii dar mai ales conducerea care speră ca investiţiile să meargă mai departe pentru a contribui la creşterea economiei Slatinei şi să ofere oamenilor locuri de muncă.

Noua secţie va produce ţevi pentru automobile şi cilindri hidraulici, singura secţie de acest gen care există în ţară. Fabrica de la Slatina cuprinde 5 secţii şi produce şi exportă ţevi în zeci de ţări.

Fabrica de la Slatina face parte, alături de cea din Reşita, dintr-o mare companie, a doua la nivel mondial în ceea ce priveşte producţia de ţevi pentru industria de gaz şi petrol. Compania mamă are sediul în Rusia şi exportă în peste 80 de ţări. Intreprinderea din Slatina este una dintre puţinele care au rezistat timpului şi care în mai crează locuri de muncă pentru slătineni. Funcţionează încă din 2002 şi are aproape 1.500 de angajaţi. În noua secţie au fost investite 10 milioane de euro şi are capacitatea de a procesa 25.000 de ţevi anual.

Pe aceeași temă