Oamenii din spatele știrilor Digi24 Craiova

Data publicării:
121113 OAMENII DIN SPATE

Televiziunea înseamnă muncă de echipă. Dincolo de cei pe care îi vedeți zi de zi, prezentatori și reporteri, se află o echipă de profesioniști care vă aduc cele mai bune știri. Cameramani, regizori, producători, tehnicieni. Un efort perfect sincronizat, pentru ca informaţia să ajungă la dumneavoastră în cea mai bună formă, cu imagini de înaltă definiție, de o calitate ireproșabilă.

Actualitatea în direct este mai mult decât un slogan: este o promisiune pe care o onorăm în fiecare zi. Reporterii sunt cei care transformă informațiile în știri de televiziune. Ei află ce se întâmplă, caută răspunsuri, pun intrebări și cer lămuriri. Ei sunt cei care vă țin la curent cu faptele care contează și vă aduc în atenție actualitatea.

„Esența știrilor este interesul oamenilor pentru subiectul relatat. Din multitudinea de informaţii, eu aleg doar ce contează pentru telespectator. La știri, într-un minut poți spune o întreagă poveste", crede Andrei Marinaş, reporter.

Televiunea este un spectacol vizual în care vedete sunt imaginile filmate. Echipa reporter-cameraman trebuie să colaboreze impecabil pentru ca știrile să aibă cea mai bună calitate. Reporterul scrie știrea, iar cameramanul o ilustrează.

„Pe teren, evenimentele se desfăşoară cu repeziciune, nu ai timp să tragi duble. E nevoie de mult talent, atenție și inspirație de moment, pentru ca imaginile să fie impecabile", spune Adrian Niţă, operator imagine Digi24 Craiova.

Producătorul executiv este cel care are grijă ca buletinele de știri să fie ireproșabile, pentru ca dumneavoastră să primiţi cele mai noi informaţii în primul jurnal al zilei.

„Pentru ca telespectatorul să primească cele mai bune informaţii, este nevoie ca echipa să lucreze în armonie perfectă. Iar eu am grijă ca fiecare om din echipă să facă ce trebuie, atunci când trebuie și așa cum trebuie", spune Georgiana Ianoş, producător executiv.

Imagine, sunet, text. Trei elemente care compun o știre de televiziune. Dar, pentru ca știrea să existe, e nevoie de talentul, priceperea și agerimea editorilor de montaj, oamenii care dau viață oricărei știri.

"Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte. Rolul meu e să aleg cele mai bune cadre surprinse pe teren și spus cu ele povestea din spatele imaginilor", a spus Dan Călăpăreanu, editor de montaj

Munca întregii redacții de la Digi24 Craiova ajunge, în cele din urmă, la mâna unui singur om. Regizorul de emisie este cel care decide, printr-o simplă apăsare de buton, cum arată fiecare producție de televiziune.

„Trecerea de la un cadru la altul, de la o știre la alta, se face după nişte reguli foarte stricte. Este o muncă în echipă, o sincronizare perfectă. Totul se petrece într-o fracțiune de secundă şi începe atunci când eu dau comanda PLAY", spune Cosmin Drăgotescu, regizor de emisie.

Imagine, text, sunet, sincronizare, comunicare, imaginație, perseverență, agerime, talent, pricepere, efort, reușită. Digi24 Craiova înseamnă excelență, profesionalism, respect pentru telespectator, pentru adevăr, pentru valori și pentru meserie. Într-un cuvânt, televiziune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri