Olimpicii craioveni au fost premiaţi. Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" a făcut astăzi bilanţul ultimului an

Data publicării:
300315 olimpici

275 de elevi olimpici naţionalişi internaţionali. Colegiul NaţionalFraţiiBuzeşti a făcutastăzibilanţul ultimului an şi i-a scos în faţă pe cei care duc mai departe renumele instituţiei. Festivitatea a devenit deja o tradiţie pentru colegiul care se află pe locul al treileaîn Româniaîn privinţa mediilor de admitere


Maria Teodora Şerbana este una dintre elevele obişnuite cu astfel de festivităţi. Este unul dintre copiii cu care nu numai liceul se mândreşte, ci şi învăţământulromânesc.În curând ea va reprezentaţara noastră la o olimpiadăinternaţională.

Alături de Maria au mai fost premiaţi 274 de elevi. Devenită o tradiţie, festivitatea în care Colegiul Fraţii Buzeşti îşi premiază tinerii performeri s-a desfăşurat într-o atmosferă de sărbătoare, într-o sală mult prea mică pentru numărul mare de olimpici. Au fost premiaţi elevi de toate vârstele, cu diplome şi premii în bani, de la fundaţia "Fraţii Buzeşti".

Conducerea instituţiei organizează în fiecare an această festivitate, iar în acest fel, conexiunea dintre generaţii este foarte puternică.

Dintre cei 275 de olimpici, doi vor merge la olimpiade internaţionale, iar 84 la fazele naţionale. Faţă de anul trecut, numărul elevilor care au obţinut performanţe, a crescut cu 15.

Autorităţile spun că instituţia de învăţământ a devenit una dintre mândriile oraşului şi va fi mult mai sprijinită de acum înainte.

Elevii au primit recompense financiare cuprinse între 100 şi 600 de lei. Banii provin de la Fundaţia "Fraţii Buzeşti", iar principala sursă de venit este impozitul de 2% pe venit pe care mulţi dintre părinţi îl donează pentru aceasta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri