Olimpicii internaţionali şi naţionali din Dolj au fost premiaţi   

Data publicării:
270813 olimpici primii

90 de elevi din Dolj cu medalii la olimpiadele naţionale şi internaţionale au fost premiaţi, astăzi, de Consiliul Judeţean. După un an de studiu intens, cu toţii se vor bucura de vacanţe în străinătate şi în ţară şi vor avea chiar şi bani de buzunar.

Olimpicii au fost recompensaţi pentru rezultatele obţinute la concursurile naţionale şi internaţionale. Patru elevi medaliaţi în străinătate şi 32 care au ocupat locurile I, II şi III la olimpiadele din ţară au primit o excursie în Croaţia, dar şi sume de bani cuprinse între 300 şi 600 de lei. Alţi 53 de elevi care au obţinut menţiuni şi premii speciale se vor bucura de un sejur în nordul Moldovei.

„Un gest extraordinar de frumos, mai ales că aveam nevoie de un stimulent venit din partea autorităţilor, cum că performanţele noastre nu sunt date uitării”, a spus Elisabeta Militaru, medaliată internaţional cu bronz.

Chiar dacă pentru dascăli nu a existat un fond de premiere, cei care se ocupă de pregătirea acestor elevi au fost bucuroşi că măcar copiii au primit excursii şi bani.

„Nu toţi olimpicii au posibilităţi materiale şi nu toţi olimpicii şi-ar permite să viziteze o ţară precum Croaţia sau orice altă ţară străină. Sunt multe situaţiile în care copiii olimpici nu au bani”, a precizat Vasile Roşu, profesor de fizică la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” Craiova.

Toţi cei 37 de consilieri judeţeni au votat, în unanimitate, acordarea acestor premii în valoarea de 160.000 de lei.

„Vă rog, în continuare, să ţineţi steagul sus, să fiţi mândria şcolii, a profesorilor şi a părinţilor voştri şi, bineînţeles, să învăţaţi aşa cum aţi făcut-o şi până acum”, le-a transmis olimpicilor Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

„La nivelul premiilor obţinute la nivel internaţional şi naţional, ne putem lăuda ca judeţ, ca fiind printre primele din ţară”, a spus Georgică Bercea, inspector general ISJ Dolj

Conducerea Consiliului Judeţean Dolj a făcut un apel şi către mediul de afaceri din Bănie, pentru susţinerea performanţelor elevilor eminenţi, ca să aibă bani şi anul viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri