Sari la conținut

OLT. Bazinul de înot de la Slatina, închis la un an de la inaugurare. În clădire au apărut infiltraţii de apă

Bazinul de înot de la Slatina a fost închis, la niciun an de la inaugurare ... pentru reparaţii. Este nevoie de decopertarea unei porţiuni mari din bazin pentru că au apărut infiltraţii. Invesitiţia a costat 6 milioane de lei şi banii au venit de la Compania Naţională de Investiţii. Administratorul regretă incidentul dar spune că lucrarea este în garanție.

Veselia zgomotoasă a oamenilor care veneau zilnic la piscina din Slatina să înoate a fost înlocuită de sunetele de daltă și bormașină. Un perete întreg al bazinului trebuie decopertat pentru a se descoperi fisurile prin care se infiltrează apa.

Lucrarea a început în 2011 și a fost abandonată de prima firmă constructoare. Șantierul a fost preluat apoi de altă firmă, la începutul lui 2014, care a reușit să predea bazinul finanțat de CNI, în iunie. A fost o bucurile pentru toți locuitorii, fiind exploatat zilnic la capacitate maximă. Acum oamenii au aflat cu dezamăgire că bazinul a fost închis și nu înțeleg cum o lucrare nouă are defecțiuni așa repede.

Investiţia a costat bugetul statului 6 milioane de lei. Autorităție locale care îl au în administrare au descoperit problemele de câteva săptămâni.

Firma constructoare s-a și apucat de lucrări mari ales că nu se știe exact care este cauza. Reprezentanții spun că bazinul propriu-zis era construit când l-au preluat și nu știu cum a fost făcut. Suportă toate costurile pentru că lucrarea este în garanție.

Administratorul bazinului a anunțat că lucarea va dura 20 de zile și speră să-l redeschidă la începutul lunii iunie. Cei care aveau abonamente achitate vor beneficia de ele imediat ce activitatea va fi reluată.