Sari la conținut

Olt. Sângele pentru transfuzii, fără hepatită

Pacientul din Olt, care a primit o transfuzie cu sângele unui bolnav de hepatita B, nu a fost contaminat, arată primele analize. Pentru siguranţă, testele vor fi repetate. Oricum, pacientul vrea să dea în judecată Spitalul Judeţean Slatina, unde a fost internat.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Olt a făcut publice primele rezultate ale anchetei desfăşurate la Spitalul Judeţean Slatina, după ce au apărut informaţii că aici ar fi fost transfuzat sânge suspectat că este infestat cu virusul Hepatită de tip B.

„La o primă evaluare cu teste rapide a probei de sânge pentru determinarea antigenului HBS, rezultatul a fost negativ. Finalizarea anchetei derulate în legătură cu acest caz se va face în urma controlului Centrului Naţional de Hematologie Bucureşti şi a Ministerului Sănătăţii”, a spus Manuela Ştefan, purtător de cuvânt DSP Olt.

Pacientul căruia i-a fost transfuzat sângele suspectat de virusul hepatită de tip B vrea să dea în judecată Spitalul Judeţean Slatina, unde a fost internat.

Între timp, Centrul de sânge rămâne închis până la finalizarea anchetei.