Oltenii au mers la biserică de Crăciun  

Data publicării:
251213 BISERICA

Sunt oameni care încă mai păstrează tradiţia mersului la biserică în dimineaţa Naşterii Mântuitorului. La ţară, oamenii au cântat colinde alături de preot şi au împărţit bucate vecinilor.  

În comuna Podari, lângă Craiova, la primele ore ale dimineţii, din biserica se aud glasurile credincioşilor care asistă la una dintre cele mai importante slujbe din an. Înainte de slujbă merg la cimitire, unde îşi aduc aminte de cei care nu mai sunt.

"Fiecare creştin ştie să meargă la cimitir, să tămâie, să pună lumânări şi după aceea venim la biserică", spune o femeie.

La slujba de Crăciun, bunicii obişnuiesc să vin cu nepoţii. Faţă de alte slujbe, în ziua de Crăciun, la biserică se cântă şi colinde.

"De obicei, cei care vin la biserică duminică de duminică şi la fiecare sărbătoare, vin şi în ziua de Crăciun, numai că aduc, cum este obiceiul, mai mulţi nepoţi după ei, cei care sunt mai în vârstă. Slujba în sine este o slujbă de laudă şi de mulţumire pentru Naşterea ntuitorului Isus Hristos", a spus Viorel Ţucă, preot

După slujbă, credincioşii au plecat spre case, unde îi aşteaptă mesele îmbelşugate, pentru care au gătit în ultimele zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri