Oltenii făcură cea mai mare ciorbă de praz din lume

Data publicării:
CIORBA PRAZ

Oltenii făcură cea mai mare ciorbă de praz din lume. Recordul a fost atins astăzi, la Slatina, la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului "Oltenii şi restu' lumii". Şase bucătărese au gătit 1.500 de porţii din mâncarea oltenească. 

Slătinenii au vrut să fie siguri că în acest an bat recordul mondial la cea mai mare ciorbă de praz din lume, aşa că s-au pregătit temeinic. Bucătăresele au pus 130 de kilograme de praz, peste 200 de kilograme de orez, ardei şi ceapă. După ora prânzului, tot centrul oraşului a fost cuprins de aroma delicatesei olteneşti.

Cei mai încântaţi de eveniment au fost slătinenii care au venit să guste din ciorba oltenească. Ei au aşteptat mai bine de o oră şi jumătate la o coadă să prindă o porţie.

Aceasta nu este prima dată când slătinenii prepară o ciorbă uriaşă. Anul trecut, ei au reuşit să gătească 1.000 de porţi, cu 500 mai puţine faţă de astăzi. Oamenii din Slatina sunt obişnuiţi cu recordurile. În anul 2006, au intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare horă a Unirii din lume. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri