Sari la conținut

Orașul cu doi primari. La Râmnicu Vâlcea se încearcă schimbarea primarului, la fiecare 3 zile

La Râmnicu Vâlcea se încearcă schimbarea primarului, la fiecare 3 zile. Noua majoritate din Consiliul Local a votat de 3 ori un nou primar interimar, în decurs de 2 săptămâni, însă de fiecare dată procedura nu a fost completă pentru a-l schimba. Prefectura a considerat nelegală decizia consilierilor locali așa că dosarul a ajuns în instanță. 

Între timp, oamenii nu mai știu cine le conduce orașul. Primarul ales este la închisoare, unde ispăşeşte o pedeapsă de 4 ani pentru luare de mită.

Prima tentativă de schimbare a primarului interimar a avut loc pe 28 mai însă, actualul edil șef a restras proiectele de hotărâre. Noua majoritate a PNL din Consiliul Local nu s-a descurajat și a mai încercat o dată însă, proiectele au fost atacate în instanță de Prefectura Județului Vâlcea. Așa s-a întâmplat și cu cea de-a treia hotărâre de Consiliu Local, pronunțată acum câteva zile.

Pe de altă parte, noua majoritate susține că pesediștii țin cu dinții de fotoliul de primar.

Primarul Gigi Matei este primar interimar de anul trecut, când fostul edil Emilian Frâncu a fost condamnat definitiv la închisoare pentru fapte de corupție.

Pe aceeași temă