Ouă încondeiate pentru militarii americani de la Deveselu

Data publicării:
americani

40 de copii din Deveselu i-au învăţat pe militarii americani din bază care sunt tradiţiile româneşti de Paşte. S-au pregătit cu ouă, felicitări şi animale confecţionate din bucăţi de fructe. Cel mai mult le-a plăcut americanilor cum se încondeiază ouăle. Şcoala în care învaţă copiii este modernizată cu bani de la Guvernul Statelor Unite

Rhonda Black este din luna septembrie la Deveselu. I-a fost greu departe de casă, mai ales duminică, atunci când pentru ea a fost Paştele. Ospitalitatea copiilor a făcut-o să uite că este la peste 8.000 de km distanţă de casă. S-a aşezat alături de ei la atelierul de figurine din bucăţi de fructe.

6 militari din cei aproape 100 câţi sunt acum în bază au venit la întâlnirea cu elevii din Deveselu. Orele petrecute cu ei au mai alinat dorul de cei dragi, de acasă. Copiii au fost la fel de încântaţi de experienţa pe care au trăit-o şi pe care nu o vor uita uşor.

800.000 de euro a investit Guvernul Statelor Unite în modernizarea Școlii Generale din Deveselu şi în construirea unei grădiniţe.

Lucrările la baza militară din judeţul Olt au început în anul 2013 şi au costat statul american aproape 400 de milioane de dolari. Scutul antirachetă va fi operaţional la finalul acestui an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri