Păcăliţi cu locuri de muncă inexistente. 120 de oameni au fost înşelaţi de o firmă din Vâlcea

Data publicării:
060115 pacaliti cu locuri de munca

120 de persoane din Vâlcea, Dolj şi Republica Moldova au fost înşelate de o firmă din Râmnicu Vâlcea care le promitea locuri de muncă în agricultură, în Italia şi Anglia. Oamenii au plătit câte 200 de euro fiecare, reprezentând transportul şi un comision. Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele administratorului firmei respective, acesta fiind acuzat de înşelăciune. Păcăliţi au fost însă şi angajaţii firmei cărora patronul le-a promis un salariu de 1.000 de lei. Aceştia au primit defapt, doar un comision de 20 de euro.

„Vreau să se înţeleagă clar că nu am avut nicio legătură cu acest patron. Deci clar să se înţeleagă. Păi sunteţi angajatele lor. Şi dacă sunt angajată şi eu n-am ştiut? Am fost prima care s-a dus la poliţie, am încercat să ajut oamenii", a spus una dintre angajate.

Constantin Dănescu din comuna Cernişoara este poate cel mai ghinionist dintre cei 120 de păgubiţi, şi asta pentru că este pentru a doua oară când este înşelat de acelaşi patron. A mai pierdut bani şi anul trecut când i s-a promis un loc de muncă la cules de mere.

„Anul trecut a mai avut încă 50 de oameni pe care a vrut să îi ducă în Germania, la mere. Dumneavostră aţi mai luat legătura o dată cu el? Am luat şi nu mi-am dat seama că este tot hoţul acesta", a spus Constantin Dănescu, unul dintre păgubiţi.

Păgubiţii au încheiat în luna decembrie a anului trecut un contract cu firma respectivă, prin care li se asigura un loc de muncă, în agricultură. Au plătit cate un comision de 200 de euro iar pe 2 ianuarie când ar fi trebuit să plece, au avut surpriza neplăcută să nu găsească niciun autocar în autogară şi niciun reprezentant al firmei.

„Au dat anunţuri în ziare şi peste tot. Şi la autobuze, pe internet, ca să venim să dăm bani şi comisioane pentru Anglia. Şi cu ce v-aţi ales? Cu nimic. Cu hârtiile", a spus una dintre păgubite.

„Ni s-au promis locuri de muncă în Anglia şi de fapt, e ţeapă. Am vorbit cu o angajată şi a zis că e pe bune. Cât aţi plătit dumneavoastră? 210 euro. Când urma să plecaţi? Pe 2 ianuarie la 6.30 seara. Când am venit, deja era poliţia aici şi nu erau nici autocarele venite", a mai specificat un alt pagubit.

Înşelaţi nu au fost doar cei interesaţi de un loc de muncă, ci şi angajaţii firmei.

„Şeful nostru ne teroriza cu mesajele. De fiecare dată. Ai încasat? Ai încasat? De fiecare dată venea şi lua banii. Nu-i ţineam noi. Lucrez de o lună jumătate şi nu am luat decât 20 de euro", a spus unul dintre angajaţi.

Patronul firmei este însă de negăsit de câteva zile. Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele administratorului.

„Poliţiştii din cadrul IPJ Vâlcea au fost sesizaţi cu privire la comiterea unei fapte de înşelăciune. Vorbim de 120 de persoane vătămate. Sesizarea a fost făcută la începutul anului", a declarat Alina Teodorescu, purtător de cuvânt al IPJ Vâlcea

Poliţiştii vor audia cele 120 de persoane înşelate şi îl aşteaptă la audieri şi pe administratorul firmei care a primit citaţie să se prezinte la sediul Poliţiei însă până în prezent nu s-a prezentat în faţa anchetatorilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri