Sari la conținut

Paradă de costume de epocă în Craiova. Evenimentul a avut loc în deschiderea Festivalului Shakespeare

100 de figuranţi, îmbrăcaţi în costume de epocă, au defilat prin centrul Craiovei, anunţând deschiderea Festivalului Shakespeare. Costumele din Colecţia Operei Române Craiova au reprezentat Epoca Elisabetană în care a trăit şi marele dramaturg al lumii. Evenimentul a fost un preambul reuşit al Festivalului, iar sute de oameni au asistat în acest mod la un spectacol inedit înaintea marilor reprezentaţii programate chiar de astăzi.

100 de figuranţi, costumaţi în ţinute care se purtau în Anglia în perioada Epocii Elisabetane, au defilat prin centrul Craiovei, pentru a anunţa deschiderea celei de-a IX-a ediţii a Festivalului Internaţional Shakespeare. Evenimentul a fost organizat în premieră în Bănie şi a atras sute de curioşi.

Parada a fost un prilej de mândrie şi pentru voluntarii care au defilat, mulţi dintre ei elevi ai Liceului de Artă “Marin Sorescu”.

La ediţia din acest an a Festivalului sunt invitate, în premieră, trupe de teatru din China, Armenia şi Africa de Sud. Festivalul este printre primele ca amploare din lume, fapt ce dă încredere autorităţilor locale în lupta pentru titulatura de Capitală Culturală Europeană.

Festivalul din acest an are programate şi numeroase spectacole în aer liber.