Sari la conținut
News Alert

Pârtia Transalpina, omologată pentru slalom uriaş şi slalom special. Autorităţile speră ca numărul turiştilor să se dubleze

Pârtia Transalpina Ski Resort a fost omologată de Federaţia Internaţională de Schi pentru slalom uriaş şi slalom special. O veste bună, spun autorităţile locale, care speră ca în aceste condiţii numărul turiştilor să se dubleze.  

Autorităţile speră că în curând, pe pârtia Transalpina se vor putea organiza competiţii internaţionale.

„Această omologare este o treaptă superioară, pentru că se pot organiza concursuri internaţionale. Iar pasionaţii de schi nu se mai duc în Austria, nici în Italia, nici în Elveţia, nicăieri. Vin şi stau 4 km la coadă, eu i-am văzut, merg cu clăparii în picioare, pentru că pasiunea este de nedescris”, spune Gheorghe Stanciu, primar Voineasa.

Veştile bune nu se opresc aici. În urmă cu câteva săptămâni investitori din Emiratele Arabe au luat legătura cu autorităţile locale. Ei vor să achite datoria de 34 de milioane de lei pe care Primăria Voineasa o are către firma care a construit pârtia. În plus, vor să preia şi vilele din staţiune care aparţin sindicatelor din Vâlcea.

Deocamdată vilele nu pot fi preluate de investitori, pentru că există un proces pe rol între primărie şi sindicatele din Vâlcea.

Localnicii susţin că în trecut, oameni de afaceri care au vrut să investească în zonă au renunţat din cauza lipsei infrastructurii.

Pârtia, în valoare de 35 de milioane de euro, a fost deschisă parţial în urmă cu doi ani pe malul Lacului Vidra. Lucrarea este finalizată în proporţie de 90%, urmând ca, odată cu reluarea finanţării, să fie finalizate parcarea şi hotelul de la baza pârtiei.