Păstrăvăriile, afaceri de succes. 10 păstrăvării au fost amenajate, în ultimii 5 ani, pe Valea Lotrului

Data publicării:
110615 pastrav

Vâlcenii şi-au dat seama că pot face bani şi din vânzarea peştelui, nu doar din turism. În ultimii 5 ani au fost construite 10 păstrăvării pe Valea Lotrului, care dau 30 de tone de peşte pe an. Producţia este însă departe de a acoperi cererea, aşa că şi alţii se gândesc să investească în piscicultură.

Familia Popescu din Malaia a construit păstrăvăria în urmă cu cinci ani. Când s-a apucat, nu ştia prea multe despre creşterea păstrăvilor. Dar i s-a părut o afacere de viitor. A investit 10.000 de euro iar acum produce cam 3 tone de păstrăv pe an, pe care îl comercializează în întreaga ţară cu 22 de lei kilogramul.

În Malaia nu sunt mari oportunităţi de locuri de muncă. Se poate face doar turism şi, mai nou, păstrăvărie. 5 investitori privaţi au acum bazine cu peşte.

Afacerile privaţilor sunt bucuria adminitraţiei locale care a făcut rost de mai mulţi bani din taxe şi impozite.

Cea mai productivă păstrăvărie din Vâlcea a fost, până acum doi ani, cea de stat de la Brădişor, însă este la un pas de desfiinţare. Crescătoria a rămas fără 30 de tone de peşte, în toamna anului trecut, în urma inundaţiilor, iar pierderile au fost de un milion de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri