Percheziţii la Primăria Craiova

Data publicării:
PRIMARIE OK

Şase percheziţii au loc în Craiova, una dintre ele la Primăria Craiova.  

 


Puţin după ora prânzului, la sediul DNA Craiova au început să vină primele maşini cu documente şi primii martori la audieri.

Procurorii au percheziţionat cele trei spaţii de lucru folosite de angajaţii consorţiului de firme Polystart, Uti şi Delta aflate în locul în care se construieşte Craiova Water Park, conform unor surse din anchetă.

Surse judiciare povestesc de un adevărat lanţ infracţional în care sunt implicate persoane din conducerea firmei Polystart, dirigintele de şantier, precum şi funcţionari din cadrul Primăriei Craiova. Formula era simplă. Constructorul emitea facturi pentru lucrări neefectuate, dirigintele de şantier confirma execuţia lucrărilor, iar fruncţionarii primăriei aprobau factura.

Următoarea adresă vizitată de procurori - sediul firmei Polystart din Craiova. Managerul acestei firme, Luis Guilherme Gomes de Almeida, este cel care ar fi plătit comision dirigintelui de şantier pentru a gira facturile fictive.

Plăţile cercetate de procurori au fost făcute în perioada iulie-decembrie 2013. Valoarea lucrărilor facturate, dar neexecutate, este de aproximativ de 2.350.000 lei. Reprezentanţii firmei Polystart au emis un comunicat prin care anunţă că nu a fost adusă nicio acuzaţie oficială firmei şi nici vreunuia dintre angajaţii sau reprezentanţii săi legali.

Procurorii DNA au ridicat acte şi de la sediul Primăriei pentru anchetă. Vizaţi au fost angajaţi ai Biroului financiar-contabil.

Proiectul Craiova Water Park costa 86 de milioane de lei, dintre care 30 vin de la Uniunea Europeană. Parcul se întinde pe mai mult de 6.000 de mp.

________________________________________________________________________________

COMUNICAT DNA: „Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, ce ar fi fost comise în perioada 2013 - 2014.

În cursul zilei de 27 noiembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în mun. Craiova, din care una este o instituție publică, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri