Sari la conținut

“Pericol de explozie”, mesaj de întâmpinare pentru elevi

“Atenţie. Pericol de explozie!”. Acesta este mesajul care i-a întâmpinat, astăzi, pe elevii de la o şcoală din cartierul craiovean Izvorul Rece. Mai mult, unitatea de învăţământ este vopsită doar parţial, pentru că muncitorii au terminat vopseaua. Iar în curte, buruienile sunt mai înalte de un metru, pentru că s-a stricat cositoarea, motiv pentru care iarba a fost tăiată doar în faţa clădirii.

Orice exerciţiu de imaginaţie ai folosi, cu greu reuşeşti să îţi dai seama că aici funcţionează o şcoală. Un loc unde astăzi, chiar în prima zi de an şcolar, sunt aşteptaţi elevii.

Conducerea şcolii recunoaşte că sunt unele probleme. Dar pentru care există şi o explicaţie.

Mai grav este însă faptul că pe gardul unităţii şcolare există o tăbliţă care avertizează elevii că aici există pericol de explozie şi indică o ţeavă de gaze lăsată de izbelişte.

Conducerea şcolii ştie de existenţa acestei tăbliţe, dar spune ca nu existp niciun pericol.

"Este ţeava de gaze, deci nu este altă problemă, numai că pe acolo este ţeava de gaze. De doi ani ştiu eu că este. Este în apropiere acea ţeavă de gaze, dar în rest nu sunt probleme", spune Angelica Nuţă, director Şcoala nr. 12 Craiova.

Unitatea de învăţământ din cartierul Izvorul Rece aparţine de Şcoala nr. 12 din Craiova. Este o structură a acesteia, unde învaţă 15 elevi din clasele I-IV.

Pe aceeași temă