Sari la conținut

Pericol pentru locatarii unui cartier din Piteşti. Alunecările de teren ameninţă locuinţele oamenilor

Pericol pentru localnicii din catierul Prundu Mic, din Piteşti. O alunecare de teren s-a produs aseară şi pune în pericol casele aflate pe malul Argeşului. În zonă au loc astfel de fenomene de câţiva ani, şi nimeni nu a luat măsuri până în urmă cu câteva zile. Acum se lucrează la foc continuu pentru a se preveni o nouă alunecare de teren. Cea mai apropiată casă e la doar 5 metri de malul râului.

Din 2005, malul este afectat de o puternică alunecare de teren, care pune în pericol mai multe gospodării. Eroziunea s-a accentuat din cauza inundaţiilor. Patru alunecări de teren au avut loc numai în acest an. Cea mai afectată gospodărie este a lui Petriş Melente. Deşi a făcut mai multe sesizări, abia când prăpastia a ajuns lângă locuinţă s-au luat măsuri.

Autorităţile încearcă să-i liniştească pe oameni.

După ce s-au alocat 2.900.000 lei, bani ce provin din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului, de câteva zile s-a început consolidarea malului pe o lungime de 465 de metri.

Lucrările de consolidare a malului au început de câteva zile şi ar trebui finalizate până la sfârşitul anului, dar depinde de cum va evolua vremea.