Piaţă de gros, la Dăbuleni, în Dolj. Agricultorii nu îşi vor mai vinde producţia pe marginea drumului  

Data publicării:
290414 LUBENITE

Una dintre cele mai mari pieţe de gros din ţară se construieşte la Dăbuleni. Aşa că imaginile cu munţii de pepeni verzi vânduţi pe marginea drumului vor deveni istorie. Piaţa se întinde pe 3 hectare şi va fi gata la toamnă. Construcţia costă 350.000 de euro, bani de la Uniunea Europeană.

Cultivatorii de pepeni din Dăbuleni aşteptau de când se ştiu o piaţă în care să-şi vândă producţia. S-au săturat de verile petrecute în câmp, lângă căruţele pline de pepeni sau dormind prin pieţele din toată ţara, ca să-şi vândă marfa.

Construcţia pieţei de 35.000 de mp a început în urmă cu două săptămâni, la marginea oraşului. Va avea toate utilităţile - platformă betonată, apă curentă, clădiri administrative.

Această platformă este prevăzută în trei compartimente, pentru maşini mari, tiruri, pentru maşini mai mici şi eventual pentru căruţe. (...) Pepenii de Dăbuleni sunt cunoscuţi în toată ţara. Noi sperăm să fie o treabă bună, să facem un comerţ civilizat”, a spus Tudor Vasile, viceprimar Dăbuleni.

Doar că producătorii de pepeni se vor mai chinui şi vara aceasta cu vânzarea producţiei, pentru că piaţa va fi gata abia în toamnă.

Deocamdată nu a fost stabilită taxa de vânzare în piaţă, însă autorităţile locale spun că sumele vor fi foarte mici, cât să acopere paza şi utilităţile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri