Podurile vechi din Dolj, pericol pentru şoferi

Data publicării:
250214 PODURI

Pericol pentru şoferii care trec prin judeţul Dolj. 10 poduri au durata de viaţă depăşită. Construite în anii '50 şi '60, acestea erau proiectate să fie circulate 50 de ani fără probleme, însă termenul a expirat. Conform legii, toate aceste poduri trebuie expertizate pentru a se stabili dacă au nevoie de consolidare.  

Podul de la Bucovăţ a început să se degradeze odată cu trecerea anilor. Metalul a ruginit, iar pe partea carosabilă au apărut crăpături.

„Deja necesită o intervenţie urgentă pentru evaluare şi măsuri de consilidare”, a spus Cornel Ţecu, director tehnic SC Lucrări Drumuri şi Poduri Dolj.

Podul este traversat zilnic de mii de maşini.

„Să vină experţii să îl evalueze. Să vadă dacă mai rezistă. Dacă nu, reparat, făcut altul, închis asta”, spune un şofer.

În aceeaşi situaţie sunt alte 9 poduri din judeţul Dolj. Acestea au fost construite în urmă cu mai bine de 50 de ani şi nu au fost consolidate niciodată. Specialiştii spun că nu se cunoaşte starea exactă de degradare până când nu se fac expertize.

„De la 50 de ani încolo, deja toate podurile trebuie verificate din punct de vedere tehnic”, a precizat Cornel Ţecu, director tehnic SC Lucrări Drumuri şi Poduri Dolj.

Autorităţile judeţene susţin că singura soluţie pentru a rezolva problema podurilor ieşite din garanţie sunt fondurile europene.

„Dacă va exista un program de infrastructură şi sigur că va exista pe Programul Operaţional Regional, suntem pregătiţi pentru că avem documentele făcute ca unele dintre ele, care sunt mai avansate şi mai circulate să putem să le reabilitam”, a spus Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

În judeţul Dolj sunt 53 de drumuri judeţene si naţionale traversate de 144 de poduri. Construcţiile au o lungime totală de peste 5 km.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri