Poliţia ajută oamenii fără adăpost din Craiova

Data publicării:
280114 persoane adapost 2

Soarta oamenilor fără adăpost devine o preocupare pentru autorităţi atunci când este frig năprasnic afară. În Craiova, aceştia au primit o masă caldă şi un ceai la Secţia 5 de Poliţie. Pentru ei este însă o altă amăgire. După câteva ore petrecute în căldură, se întorc în gerul de afară, acolo unde începe lupta pentru supravieţuire.  

Petra Popa nu îşi mai aminteşte de când nu mai are o casă a ei. Locuieşte într-o baracă, fară curent şi în condiţii greu de imaginat. Ca să-şi câştige hrana de zi cu zi, strânge peturi şi le duce la reciclat.

Nu este însă un caz singural. Pe străzile Craiovei trăiesc zeci de astfel de persoane. Pentru ei, o masă caldă şi un ceai e un adevărat ospăţ pe timp de iarnă.

Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă, poliţiştii de la Secţia 5 Craiova au organizat o acţiune de verificare a locurilor şi mediilor frecventate de oamenii străzii.

Numai în ultimele două zile, 11 astfel de persoane au fost conduse la sediul poliţiei, au fost identificate, după care au fost internate în centrele de asistenţă pentru persoanele fără adăpost din municipilul Craiova”, a spus Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Singurul adăpost din Craiova pentru persoanele fără locuinţă este deja ocupat la capacitate maximă. Pentru a găsi o soluţie pentru oamenii străzii, autorităţile au apelat la Căminul pentru Persoane Vârstnice sau la Spitalul de Urgenţă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri