Portughezii investesc la Drobeta Turnu Severin. Vor fi create aproape 1.500 de locuri de muncă  

Data publicării:
240414 INVESTITIE SEVERIN

Investiţie de 10 milioane de euro în Mehedinţi. O firmă portugheză va construi o fabrică de subansamble pentru BMW, Audi şi Mercedes. Asta înseamnă, pentru început, 400 de locuri de muncă pentru locuitorii judeţului cu cea mai ridicată rată a şomajului din ţară. Portughezii au cumpărat deja 4 ha şi jumătate de teren şi din vară vor începe deja lucrările.

Primul pas pentru începerea construcției fabricii, în care vor lucra aproape 1.500 de persoane, a fost făcut. Planul Urbanistic Zonal a fost aprobat şi până la începerea lucrărilor este o chestiune de birocraţie, dupa cum recunosc şi autoritățile locale.

„Îşi doresc ca prima clădire, primul tronson să îl dea gata în luna decembrie a acestui an, începând din iunie, în câteva luni, pentru că este, din câte am înţeles, clădire tip sandwich şi vin, le aduc direct asamblate, pregătesc terenul şi le pun la faţa locului”, a spus Marius Screciu, viceprimar Drobeta Turnu Severin.

Firma din Portugalia va investi 5 milioane de euro în clădiri și alte 5 milioane în tehnică și aparatură.

„Locuri de muncă, în primul rând, în primul an sunt aproape 400 de muncitori şi după un an de zile pot ajunge la 1.000-1.200 de muncitori”, a spus Eduardo Pineiro, reprezentant firmă.

Locuitorii din Severin privesc cu scepticism investiția cu capital portughez.

„Dar dacă oferă locuri de muncă tot cu 10 milioane (lei vechi) şi cu 12-13 ore de muncă pe zi, nu e bună ideea”, spune un localnic.

„E foarte bine, se creează locuri de muncă, ai unde să munceşti, îţi câștigi un ban cinstit”, spune un alt bărbat.

De ani de zile, Mehedințiul este în topul județelor cu o rată mare a şomajului. Numai luna trecută au fost înregistraţi 12.400 de şomeri. Pentru aceştia, investiţia ar fi o gură de oxigen.

O firmă care oferă un număr atât de mare de locuri de muncă va beneficia din partea noastră de tot suportul necesar”, a spus Sorin Marinescu- consilier AJOFM Mehedinţi.

Până acum, firma din Portugalia a deschis trei reprezentanţe în ţara mamă. În România, cea de la Severin este a doua mare investiție, după fabrica din Curtici, Arad.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri