Primărie blocată de orgolii politice, în Dolj

Data publicării:
151113 primarie

Situaţie fără precedent într-o comună din judeţul Dolj. Activitatea administrativă a fost blocată, pentru că aleşii locali refuză să se prezinte la şedinţe. Consilierii din Coşoveni nu s-au mai întâlnit din luna mai, anul acesta. Cauza? Un scandal politic privind alegerea unui nou viceprimar. Cel mai mult, au avut de suferit asistenţii sociali ai primăriei, care nu şi-au mai primit banii pentru că este nevoie de o hotărâre de consiliu în acest sens.

Lidia Căpăţână este asistent social în cadrul Primăriei Coşoveni de şase ani. Femeia nu şi-a mai primit salariul în valoare de 600 de lei din august, anul acesta, din cauza scandalului politic dintre consilierii locali. În situaţiei femeii sunt şi alţi opt asistenţi sociali ai Primăriei Coşoveni, pentru ca bugetul pentru salariile angajaţilor din acest domeniu nu a fost trecut prin Consiliul Local. La fel de nemulţumite sunt şi rudele angajaţilor. 

Ca în orice scandal politic, protagoniştii dau vina unul pe altul. Consilierii din partea USL susţin că de vină sunt aleşii locali PDL, care refuză să se prezinte la şedinţă.

Pe de altă parte, consilierii din opoziţie consideră că vinovaţi sunt aleşii locali USL, pentru că şi din partea lor nu s-au mai prezentat la şedinţe doi consilieri. Astfel, nu s-a realizat cvorum.

Între timp şi alte proiecte importante trebuie adoptate.

Dizolvarea Consiliului Local Coşoveni se află pe rolul Tribunalului Dolj, iar când se va încheia procedura, mai trebuie o hotărâre de Guvern pentru a organiza alte alegeri locale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri