Primarul din comuna doljeană Ţuglui a fost reţinut

Data publicării:
190713 Primar retinut

Primarul comunei Ţuglui, Dolj, Paulică Neagoe şi bulibaşa din Drăgăneşti, Olt, Constantin Coman, zis "Dacul", au fost reţinuţi pentru infracţiuni economice. Edilul este acuzat că a cumpărat la suprapreţ, de la trei firme din Drăgăneşti –Olt, bunuri pentru amenajarea unui stadion şi a unui loc de joacă. Primarul a prejudiciat bugetul local cu peste 400.000 de lei.

Potrivit procurorilor, din 2008 până în 2012, primarul din Ţuglui a cumpărat diverse produse la preţuri de câteva ori mai mari decât adevărata lor valoare. Astfel, primarul a plătit din bugetul local suma totală de 815.800 de lei. Timp de patru ani, a achiziţionat diverse bunuri precum balansoare, leagăne, indicatoare rutiere şi stingătoare de incendiu de la mai multe societăţi comerciale. Cele mai multe dintre ele au fost cumpărate de la firma bulibaşei din Drăgăneşti - Olt.

În cursul zilei de ieri, au avut loc trei descinderi în cadrul cărora s-au efectuat percheziţii domiciliare la locuinţele învinuiţilor, percheziţii în urma cărora, la sediul inspectoratului nostru au fost conduşi patru învinuiţi”, a precizat Adrian Căprărin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Primarul a ridicat şi tribune urtramoderne pe stadionul din comună. Numai că acesta nu este folosit de nimeni, pentru că localitatea nu are echipă de fotbal. Pentru risipa de bani şi gaura creată în bugetul local, edilul este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, fals şi uz de fals.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri