Sari la conținut

Primarul din Rm. Vâlcea, condamnat. Edilul a ajuns în arestul IPJ Vâlcea

Patru ani de închisoare cu executare pentru Emilian Francu, pentru luare de mită. Procurorii l-au acuzat că a negociat şi a primit 10 la sută din valoarea unui contract atribuit de primărie unei firme de arhitectură. Edilul a ajuns în arestul IPJ Vâlcea, de unde va fi transferat într-un penitenciar.  

Edilul a fost arestat preventiv şi eliberat în septembrie 2013, când a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare. Recursul formulat de procurorii DNA s-a judecat, iar Curtea de Apel Bucureşti a decis să îl condamne la patru ani cu executare.

„Mandatul de executare a pedepsei cu închisoare a fost primit pe fax de către colegii mei de la Investigaţii Criminale, care l-au pus de executare de îndată. Putem confirma că persoana este încarcerată la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea”, a spus Alina Teodorescu, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea.

Potrivit hotărârii instanţei, cele cinci luni de arest preventiv vor fi scăzute din pedeapsa de patru ani.

Conform legii administraţiei publice locale, Emilian Frâncu îşi pierde calitate de primar odată cu condamnarea la închisoare cu executare şi urmează să fie organizate alegeri locale. Până atunci, unul dintre viceprimari trebuie să preia atribuţiile de primar.