Sari la conținut

Primul bazin acoperit de înot a fost inaugurat la Slatina  

Ziua Copilului a adus la Slatina un moment aşteptat de cei mici şi nu numai. După 3 ani de lucrări şi cinci termene de finalizare amânate, ieri a fost inaugurat primul bazin acoperit de înot din judeţul Olt. Bucuria copiilor este cu atât mai mare cu cât vor primi cursuri gratuite de înot.

Singurul bazin de înot din judeţul Olt şi-a deschis porţile şi a fost vizitat încă din prima zi de sute de oameni. Cei mai încântaţi au fost copiii, însă şi părinţii au fost bucuroşi pentru că nu mai trebuie să se deplaseze zeci de kilometri până la Craiova sau Piteşti pentru câteva ore de înot.

„Nu aveam unde pentru ca toate piscinele pe care le ştiam eu erau descoperite şi nu puteam să înot iarna. Aici pot să vin oricând vreau, oricând doresc, pentru că este acoperit.", a spus un copil.

„Chiar nu aveam. Majoritatea mergeam la Piteşti sau la Craiova.

-O să aduceţi copilul aici?

-Aş vrea, ca să înveţe. Ştie ceva dar..", a povestit un părinte.

„Piteşti, Craiova, Vâlcea, vă închipuiţi, costuri mai mari. Acum avem şi noi bazinul nostru.", a spus un localnic.

Bazinul este unul semiolimpic iar copiii beneficiază de cele mai bune condiţii.

„Avem 25 de m lungime, 14 lăţime, 1,80 m spre 1,20, apa este încălzită întotdeauna între 26 şi 28 de grade, aerul îl avem de asemenea încălzit.", a declarat Radu Mierleşteanu, administratorul bazinului.

Elevii de şcoala primară şi gimnazială vor beneficia de ore gratuite de înot. Pentru asta, şcolile trebuie să trimită către baza de agrement liste cu elevii care trebuie să aibă avizul medicului. 2 dintre culoarele bazinului sunt rezervate pentru adulţi, iar cursurile de înot pentru copii se vor desfasura până la ora 16.

„Îi vom împărţi pe grupe de vârstă. Normal ar trebui să începem cu cei de 6 ani dar o să facem şi cu cei mititei, o să facem o grupă mai mică, mai puţini copii pentru a putea să-i supraveghem.", a spus Victor Gornoavă, instructor de înot.

Bazinul a costat aproape 6 milioane de lei, iar investiţia a fost suportată de Compania Naţională de Investiţii.

„Pentru copii asta înseamnă sănătate. Sunt sigur că până acum copii plecau la Craiova sau la Piteşti. E foarte frumos. Trebuie să-l îngrijiţi foarte bine, să fie curăţenie aici mereu şi să se menţină calitatea.", a declarat Liviu Dragnea, vicepremier.

Începand de marţi bazinul de înot va fi deschis în fiecare zi a săptămânii.