Proiecte abandonate pe hârtie. În Dolj, ar fi trebuit construite patru campusuri şcolare moderne  

Data publicării:
CAMPUS

Doljul ar fi trebuit să aibă patru campusuri şcolare moderne. Proiectele au fost abandonate, iar lucrările au rămas doar gropi şi ruine. În tot acest timp, sute de elevi din judeţ fac naveta de la zeci de kilometri, fapt ce i-a determinat pe unii chiar să renunţe la şcoală.

Conducerea Liceului Tehnologic George Bibescu a primit, în 2008, vestea că instituţia va fi extinsă prin construirea unui campus modern, în valoare de 3 milioane de euro. Au început lucrările, care s-au finalizat cu o fundaţie ce a fost apoi abandonată din lipsa banilor. Proiectul, ce urma să fie finanţat din fonduri guvernamentale, ar fi venit în sprijinul celor peste 300 de elevi din mediul rural care fac naveta zilnic pentru a veni la cursuri.

Impactul ar fi fost fantastic. Noi, oricum, ne înregistrăm ca o unitate de învăţământ cu multe absenţe per elev”, a spus Petre Cauc, directorul Colegiului Tehnologic “George Bibescu.

Lucrările abandonate au distrus şi o tradiţie a liceului în sport. Baza sportivă cu care se mândreau elevii nu mai exisă, la fel şi echipele de fotbal şi handbal care dădeau şi sportivi de performanţă.

Şi Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi” este într-o situaţie similară. Aici ar fi trebuit să fie construit un campus cu internat, cantină, sală de festivităţi şi de sport, iar clădirile vechi, construite pe vremea lui Ferdinant I, urmau să fie consolidate şi supraînalţate. Proiect de 10 milioane de euro, care a rămas pe hârtie.

“Proiectul este vechi, din 2007. E adevărat, un astfel de proiect ar fi foarte util, însă, aşa cum a fost calculat, valoarea era foarte mare. Nu ştiu dacă astăzi ar mai fi posibil”, a spus Laurenţiu Puicin, directorul Colegiului Constantin Brâncuşi.

Pe lângă cele două campusuri din Craiova, alte două ar fi trebuit construite în Băileşti şi Bechet, singurul loc unde a fost ridicată structura de beton armat. Directorii depun în fiecare an memorii către autorităţi, minister şi inspectorate şcolare.

Bineînţeles că în fiecare an facem demersuri pentru a se aloca fondurile necesare şi aşteptăm alocarea acestor fonduri”, a spus Mihăiţă Stoica, purtător de cuvânt ISJ Dolj.

Pentru a fi finalizate cele patru campusuri şcolare din Dolj ar mai fi nevoie de 74 de milioane de lei. Proiectul guvernamental prevedea construirea a 75 de campusuri în toată ţara şi nu a fost finalizat niciunul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri