Protest al angajaţilor Alro Slatina. Oamenii se tem că îşi vor pierde locurile de muncă

Data publicării:
ALRO

Peste 300 de sindicalişti de la Alro Slatina protestează în faţa sediului Curţii Constituţionale din Capitală. Alte sute de angajaţi au anunţat că se vor strânge în faţa sediului Prefecturii Olt. Oamenii se tem că vor rămâne fără locurile de muncă, după ce fabrica de aluminiu îşi va restrânge activitatea.

Conducerea uzinei a anunţat că nu mai poate susţine bugetul pe 2014 şi va închide o parte din producţia de aluminiu. Motivul principal ar fi costurilor foarte mari pe care compania le-a avut anul trecut, printre care şi costurile cu taxele de cogenerare şi cu certificatele verzi.

Sindicaliştii au depus memorii la Guvern, Parlament, Preşedinţie şi au sesizat şi Curtea Constituţională, în speranţa că se vor găsi soluţii.

Protestul de la Slatina este anunţat să înceapă de la ora 16:00, în faţa sediului Prefecturii Olt. Şi-au anunţat prezenţa aproximativ 1.600 de persoane. 

ACTUALIZARE

În jur de 400 de oameni s-au strâns deja în faţa Prefecturii Olt. Protestatarii scandează Trăiască România, trăiască tricolorul”, celebrele versuri ale lui Adrian Păunescu. Protestul a început în jurul orei 16:00

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri