Protest la Severin. Sindicaliştii atrag atenţia autorităţilor asupra situaţiei de la RAAN

Data publicării:
080414 protest

Peste 500 de sindicalişti şi membri ai sindicatelor de la Romag, Termo şi RAAN au protestat, în această după-amiază, în faţa Prefecturii din Mehedinţi. Protestatarii au vrut să atragă atenţia autorităţilor asupra situaţiei în care se află Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare. Aceştia se tem că îşi vor pierde locurile de muncă.

La protest, oamenii au venit înarmaţi cu bannere cu mesaje în care îşi exprimau nemulţumirea faţă de guvernanţii care nu se implică în rezolvarea situaţiei delicate a angajatilor de la RAAN, Romag şi Termo.

“Regia Autonomă de Activităţi Nucleare este într-un declin economic fantastic datorită politicii adoptate de Guvern şi datorită neplăţii cantităţii de apă grea produsă şi aflată în stoc în curtea Regiei Autonome de Activităţi Nucleare”, a spus Ion Pisc, preşedinte Federaţia Energetica.

Majoritatea salariaţilor se tem pentru locurile de muncă. Mai mult decât atât, oamenii se plâng că în ultimele luni nu au luat salariile la timp.

“Am luat pe bucăţi, jumătate din avans, jumătate din lichidare, dar acestea nu sunt măsuri care ne asigure continuitatea vieţii. Băncile nu ne aşteaptă, plăţile facturilor”, spune o femeie.

Sindicaliştii ameninţă că după Paşte vor ieşi în stradă în fiecare zi, dacă autorităţile nu iau măsuri pentru rezolvarea situaţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri