Sari la conținut

Reabilitarea drumului Craiova - Calafat întârzie

Reabilitarea drumului Craiova-Calafat, promisă de autorităţi întârzie. Lucrările au început acum trei ani, însă proiectul este departe de a fi gata. Inaugurarea trebuia să aibă loc în toamna aceasta, însă drumul este realizat abia pe jumătate, pentru că banii vin greu de la Guvern.

Reabilitarea celor 48 de kilometri din primul lot a început la sfârşitul anului 2011, însă lucrările au înaintat cu dificultate, pentru că banii au venit greu de la Guvern. Inaugurarea ar putea avea loc abia în vara anului viitor. În toată aceasta perioadă, cel mai mult au de suferit şoferii.

Pe lotul doi din drumul Craiova-Calafat, proiectul înaintea şi mai greu. Licitaţia a fost contestată, iar lucrările au început efectiv anul trecut. Până acum a fost realizat 30 la sută din proiect.

Lucrările de pe lotul al doilea se întind pe o porţiune de 35 de kilometri. Proiectul trebuia finalizat chiar acum, la începutul lunii septembrie, dar inaugurarea va întârzia cel puţin până anul viitor.

“Sigur nu vor ajunge să termine la termenul limită, dar să sperăm că în primăvară vom avea drumul dat în folosinţă”, a spus Doru Mituleţu, viceprimarul municipiului Calafat.

DN 56 face parte din coridorul pan-european IV şi este legătura cu podul Calafat-Vidin. Reabilitarea a fost cerută şi de compania Ford, care ar economisi cu transportul maşinilor pentru export.

Reabilitarea drumului Craiova-Calafat costă peste 280 de milioane de lei, iar jumătate din bani au fost asiguraţi de Banca Europeană pentru Investiţii.

Pe aceeași temă