Sari la conținut

Reciclare prin telefon. Rorec ridică aparatele electrocasnice, în trei zile

Aveţi o maşină de spălat stricată sau un frigider defect şi nu ştiti cum să scapaţi de ele? Apelaţi Telefonul Verde al Asociaţiei Române pentru Reciclare Rorec. În maxim 3 zile o echipă a Asociaţiei vine acasă şi ridică deşeul electric. Mai mult, cei care decid să renunţe la aparatura electronică defectă primesc bonuri valorice.

Ionuţ Prodana este unul dintre craiovenii care a apelat la serviciile celor de la Rorec. Tânărul a renunţat la un televizor şi un frigider care îi ocupau spaţiul în garsonieră. Cum nu a avut la dispoziţie o maşină pentru a le duce la un centru de depozitare pentru a scăpa de ele, a sunat la telefonul reciclării.

"Am aflat din mijloace de transport în comun, am văzut pe autobuzele de circulă la noi în oraş, o reclamă, numărul de telefon şi am sunat pentru că voiam să scap în primul rând de ele pentru că îmi ocupau locul în casă", a explicat Ionuţ Prodana.

Pentru frigiderul defect, tânărul a primit bonuri valorice de 40 de lei. În situaţia bărbatului mai sunt şi alţi craioveni care vor să renunţe la aparatura veche.

Cei doi reprezentanţi ai firmei onorează în Craiova, zilnic, minim 3 comenzi.

"Avem undeva la două trei comenzi pe zi ceea ce este un început promiţător. Ceea ce înceamnă că oamenii au devenit responsabili şi vor să scape de deşeuri", a declarat Dan Burciu. reprezentantul firmei de reciclare.

În anul 2014 au fost înregistrate 368 de apeluri la TelVerde 0800 444 800 în Municipiul Craiova, din cele 417 înregistrate pe întreg județul Dolj. În urma acestor solicitări ale serviciului gratuit de preluare de la domiciliu a deșeurilor electrice, s-au colectat aproximativ 8.500 kg de deşeuri.