Refuză să cumpere cititoare de carduri. În Gorj, 10 din cei 200 de medici de familie au achiziţionat aparatele 

Data publicării:
101014 CARD

Oamenii din Gorj au degeaba carduri de sănătate, pentru că medicii refuză să îşi cumpere cititoare. În judeţ, numai 10 din cei 200 de medici de familie au cumpărat aparatele, restul aşteaptă să le primească de la Ministerul Sănătăţii. Acum, Casa Judeţeană de Sănătate îi ameninţă pe aceştia cu rezilierea contractelor.

În Gorj, au fost distribuite până în acest moment 150.000 de carduri de sănătate din cele aproape 250.000 care ar trebui să ajungă. Cei care l-au primit până acum merg cu el la medicul de familie, să întrebe ce să facă. Li se spune însă că nu există cititor pentru acest card. Este şi cazul Anişoarei Băloi, care, deşi a intrat în posesia lui, nu ştie la ce îi va folosi.

Medicul de familie i-a explicat pacientei şi cât de inutil este cardul.

Cei mai mulţi dintre medicii de familie nu sunt de acord cu aceste carduri. Spun că în felul acesta se simt controlaţi de Casa de Sănătate.

Cei afectaţi de aceste decizii sunt însă pacienţii, deoarece din momentul în care vor deveni obligatorii, iar medicii nu vor putea le folosească, oamenii nu vor mai putea beneficia de ajutorul de la Casa de Sănătate. Casa poate în aceste condiţii, să rezilieze contractul cu medicii respectivi.

Cardurile de sănătate vor fi obligatorii de la începului anului viitor. Unul dintre principalele obiective ale CNAS este că, începând de anul viitor, toate serviciile medicale să fie validate şi decontate doar prin intermediul cardului naţional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri