Regizor de talie internaţională, la Craiova  

Data publicării:
140114 REGIZOR

Robert Wilson, cel pe care Eugen Ionescu l-a numit cel mai important regizor american, a ajuns la Craiova pentru punerea în scenă a spectacolului "Rinocerii". Este pentru prima dată când Wilson montează un spectacol în România şi a ales Teatrul Naţional din Craiova.

Puţin după orele amiezii, Robert Wilson a ajuns la Teatrul din Craiova pentru a începe castingul. Regizorul american și echipa sa, alături de actorii craioveni, vor pune bazele viitorului spectacol care va avea premiera în vară.

„Sunt aici să regizez „Rinocerii””, a spus Robert Wilson.

Pe holurile Teatrului din Craiova era linişte deplină. Actori consacraţi aşteptau cu emoţie să debuteze castingul.

„Bob Wilson este doar unul şi sigur el este o legendă vie a teatrului universal şi sigur că este o emoţie chiar pentru oameni ca noi, cu mai multe amintiri”, a spus Nataşa Raab, actriţă Teatrul Naţional din Craiova.

Wilson a mai fost de câteva ori în țara noastră, iar la Craiova s-au jucat două spectacole regizate de el, în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare: „Femeia mării", de Ibsen și „Sonetele lui Shakespeare".

„E o premieră în România, e o premieră în Estul Europei, dl. Wilson n-a mai lucrat în partea asta a continentului până acum şi sunt extraordinar de bucuros şi în acelaşi timp extrem de mândru”, adeclarat Mircea Cornişteanu, directorul Teatrului Naţional din Craiova.

Odată distribuţia stabilită vor începe şi repetiţiile. Spectacolul „Rinocerii”, de Eugene Ionesco a avut premiera mondială la Dusseldorf, pe 6 noiembrie 1959.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri